Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Stefan Erikson, också kallad ”Schlager-Stefan” har fått göra som festfixare under Eurovision. Foto: SVT

Schlager-Stefan från Eskilstuna fixar Eurovisionfesten i Malmö: ”Fullspäckat”

Publicerad

Eurovisionfantasten Stefan Eriksson från Eskilstuna, också kallad ”Schlager-Stefan”, har fått uppdraget att anordna fester för Eurovisionfans under veckan i Malmö. Och att vara just festfixare under ett av världens största musikevenemang kan vara intensivt.

– Det har varit långa nätter och extremt tidiga morgnar, berättar han med ett leende.

Stefan Eriksson, som annars jobbar på Sundbyholms Travbana i Eskilstuna, tar varje år ledigt för att kunna vara med på alla deltävlingar i Melodifestivalen, under finalen och även under Eurovision. Han driver bland annat en blogg om tävlingen och artisterna.

Eurovision song contest 2024

Märker inte av säkerhetspådraget

I år har det varit extra stort fokus på säkerheten under Eurovisionveckan, med tanke på det oroliga omvärldsläget.

– Jag märker inte av det så mycket eftersom jag är i arenan hela tiden. Jag är mest i presscentret och på artisthotellet och där märks det inte utan det löper på precis som det brukar, säger han.

Det landet tror han vinner

Han har själv två favoriter under lördagens final.

– Jag tycker Schweiz har en jättebra låt. Det är en låt som har många olika ingredienser och som byter karaktär. Det är nog favoriten ihop med Frankrike.

Frankrike och Schweiz är också bland dem som just nu har störst chans att vinna, enligt bettingsidorna. Stefan tror dock att det kan bli svårt att slå storfavoriten.

– Kroatien har varit den stora snackisen under hela veckan. Jag tror att det blir svårt att stoppa Kroatien, det är den givna favoriten. Schweiz är väl i så fall den som jag tror skulle kunna utmana.

Hör vad Stefan Erikson, också kallad ”Schlager-Stefan” har fått göra som festfixare under Eurovision.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet