Alexander Isak firar sitt historiska mål mot Sheffield United Foto: Lee Smith / BILDBYRÅN

Alexander Isak historisk – bästa svensken någonsin i PL efter två mål mot Sheffield United

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak är historisk.

Mot Sheffield United gjorde han sitt 18:e mål för ligasäsongen.

Därmed har han passerat Zlatan Ibrahimovic som meste svenske målskytt under en Premier League-säsong.

Alexander Isak satte kvitteringen till 1-1 mot Sheffield United. Kanske inte ett mål som kommer minnas för vad det innebar resultatmässigt, men desto mer för att det innebär att Isak skriver in sig i de svenska fotbollshistorieböckerna.

Fullträffen, där svensken sprang sig fri efter en välplacerad långboll från Jacob Murphy, var hans 18:e Premier League-mål för säsongen. Därmed är han den meste svenske målskyttet någonsin i ligan.

Han passerar Zlatan Ibrahimovics notering, med 17 mål för Manchester United säsongen 2016/2017.

Jagar skytteligaledning

I samma match gjorde han även sitt 19:e mål för säsongen, på straff. Han är ett mål från skytteligaledning, som delas mellan Erling Haaland och Cole Palmer på 20 mål.

– Jag är väldigt glad. Det var en viktig match för oss i jakt på Europaplatser och efter en dålig start gör vi en bra andra halvlek, säger Isak i Viaplays sändning efter matchen.

Newcastle drog ifrån ordentligt på slutet men för Isaks del stannade det på två mål.

– Jag kände att jag ville göra hattrick, det har jag aldrig gjort. Många matcher med två mål men jag väntar på hattricket, säger han.

Matchen slutade 5-1 och innebär att Sheffield United degraderas till Championship. Bortalagets mål gjordes av den Malmö FF-fostrade mittbacken Anel Ahmedhodzic.

Premier League

Newcastle United logo

Newcastle United

5 - 1

Sheffield United logo

Sheffield United

St James' Park, Newcastle
Publik: 52196
Domare: Tony Harrington

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.