Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Henrik Larssons rekordlopp i spelaren ovan. Foto: Instagram.

Nytt svenskt rekord av Henrik Larsson på 100 meter i Österrike

Uppdaterad
Publicerad

10.08.

Det är Henrik Larssons nya svenska rekord på 100 meter.

– Det var lite oväntat att det gick så snabbt, säger Larsson till Svensk friidrott efter att ha slagit till under en tävling i Österrike.

Henrik Larsson var redan innehavare av det svenska rekordet på 100 meter. Innan dagens tävling var rekordtiden 10.13, ett rekord han satte ifjol.

Men under söndagens tävling, Mandl Memorial, i österrikiska Graz, putsade Larsson sitt eget rekord.

I försöken sprang han på 10.17 och i finalen slog han till med 10.08.

Närmar sig OS-kvalgränsen

OS-kvalgränsen på 100 meter är 9.99. Men han kan också ta sig in via rankingen eller SOK:s nomineringstid som är 10.00.

Han kan också ta sig till Paris genom att springa flera lopp på spannet 10.00-10.12, detta rapporterar Radiosporten.

– Det kändes bra, jag hade 10.17 i försöken där jag av någon anledning inte tryckte på hela vägen in i mål trots att jag fick en bättre start än i finalen. I finalen fokuserade jag på att driva på hela vägen in i mål och då blev det 10.08, säger Henrik Larsson som var förvånad över att det gick så snabbt, säger Larsson till Svensk friidrott och fortsätter:

– Jag hade ett väldigt bra träningsläger i Portugal men efter att vi kom hem så har kroppen känts lite off. Det är egentligen först idag jag har tryckt på så det var lite oväntat att det gick så snabbt. Nu blir det Nordiska mästerskapen nästa helg och sedan Bauhausgalan innan EM i Rom.

Edlund fjärde bäst genom tiderna

Larsson vann tävlingen i Österrike. Närmast före Coby Hilton (10.15) från USA och Romel Glave (10.19) från Storbritannien.

Bra gick det också för Oskar Edlund som satte nytt personligt rekord på 400 meter häck i Texas i natt. Hans tid på 48.82 gör honom till den fjärde snabbaste genom tiderna i Sverige. Sven Nylander har rekordet på 47.98.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se avsnitt ett av ”Bäst när det gäller” – en unik inblick bakom kulisserna hos friidrottseliten. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.