Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Sam Hallam hylla Joel Eriksson Ek: ”En sleeper i Sverige” Foto: Bildbyrån

Sam Hallams jättehyllning till Joel Eriksson Ek: ”Han är fantastisk”

Uppdaterad
Publicerad

Joel Eriksson Ek gjorde två mål och samtidigt retade han upp de amerikanska motståndarna i Tre Kronors seger i VM-premiären.

Då hyllas han stort av förbundskapten Sam Hallam.

– Han är fantastisk, säger han till SVT Sport.

Hör hyllningen till Eriksson Ek i spelaren ovan.

Joel Eriksson Ek, till vardags i Minnesota Wild i NHL, fick en drömstart då han spelade sin första landskamp sedan 2017.

Ishockey-VM

Han stod för tre poäng, men hyllas också för sitt uppoffrande spel. Bland annat gick han en dust med sin lagkamrat i Minnesota, Matt Boldy, efter att USA reducerat till 3-2.

– Det är två stycken som försöker tävla där ute. Vi är båda tävlingsskallar. Efter matchen hoppas jag vi är kompisar igen, säger Eriksson Ek.

Att laget har spelare som tar kamperna gillar Sam Hallam.

– Det är bra. Vi har ett par till sådana som har den förmågan att bara fastna i folk och göra folk förbannade. Att ligga i en hög med någon någonstans. Det är bra att ha dem på vårt lag, säger förbundskaptenen.

VM

Sverige logo

Sverige

5 - 2

USA logo

USA

1-0, 2-1, 2-1
Ostravar Aréna, Ostrava
Publik: 9109

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet