Tre Kronor bländande VM-start fortsätter – krossade Tyskland

Tre Kronors lysande start på VM fortsätter.

På måndagskvällen krossades Tyskland med 6–1 och stor segerregissör blev André Burakovsky med tre poäng.

– Det har varit en bra start på turneringen både för mig och för alla i laget, säger forwarden till SVT Sport efter matchen.

Se Sportnytt med bilder från Tre Kronors segermatch mot Tyskland.

Sverige fick en drömstart när backstjärnan Erik Karlsson spräckte nollan efter knappt tre minuter.

Ishockey-VM

Tvåmålskytten mot Polen senast sköt in ledningsmålet via den första stolpen, bakom en chanslös Philipp Grubauer i det tyska målet.

Tolv minuter senare var Grubauer om möjligt ännu mer chanslös. Marcus Pettersson avlossade bössan och pucken satt klockrent i det bortre krysset – vilket också innebar 28-åringens första mål i Tre Kronor.

Blågul dominans

Med två sekunder kvar av den första perioden rasslade det till igen bakom Grubauer. Victor Olofsson slog till i powerplay och Sverige gick till periodpaus med en 3–0-ledning i ryggen.

Sverige fortsatte trycka på i andra. Först utökade Carl Grundström till 4–0 innan André Burakovsky, efter sina två framspelningar i den första perioden, själv satte femman.

Det enda som saknades var att Samuel Ersson skulle få hålla nollan i sin VM-debut. Det fick han inte. Tyskland tröstmålade nämligen genom Leo Pfoederl.

”Kontrollerade matchen under 60 minuter”

Målkalaset avrundades sedan när Isac Lundeström fastställde slutresultatet 6–1 elva minuter in i tredje.

– Bra match från vår sida. Vi drog upp vårt spel i dag jämfört med i går (Polen, reds anm). Jag tycker vi kontrollerade matchen under 60 minuter, säger André Burakovsky till SVT Sport efter matchen.

Sverige toppar gruppen – fyra poäng före Slovakien efter tre spelade matcher. Härnäst väntar Kazakhstan på torsdag.