Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör en rörd Ogier efter segern: ”Jag har länge fått svara på de frågorna” Foto: JOSE COELHO

Sébastien Ogier historisk i Portugal – rörd efter segern

Uppdaterad
Publicerad

Sébastien Ogier tog sin sjätte seger i VM-rallyt i Portugal – ingen annan har därmed lika många vinster som fransmannen har i Portugal. Vinsten var även Ogiers 60:e seger totalt i WRC.

Sébastien Ogier ledde WRC-klassen inför söndagens avgörande etapp med 11,9 sekunder före Ott Tänak. Estländaren Tänak var snabbast under söndagen men lyckades bara ta in några fåtal sekunder.

Sébastien Ogier vann VM-rallyt i Portugal med 7,9 sekunder före Tänak. Ogier tog därmed sin sjätte seger i Portugal och är nu historisk. Han passerade sin stora idol Markku Alén som han tidigare delade rekordet(5) med. Vinsten var även Ogiers andra raka i VM-rallyt och sin 60:e totalt genom karriären.

Rally-VM

– Markku Alén var min stora idol, han är en legend. Jag har länge fått svara på frågor om när jag kommer att slå hans rekord. Nu hände det, sa en rörd Ogier efter loppet, säger Sébastien Ogier till finska Yle.

För Oliver Solberg i WRC2 så slutade VM-rallyt med en våldsam krasch under lördagen och kunde inte fullfölja helgens deltävling.

I den totala ställningen i WRC så leder fortsatt Thierry Neuville som blev trea i Portugal. Neuville jagas närmast av Elfyn Evans, som är 24 poäng bakom.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här kan du se ett längre sammandrag från Portugals VM-rally. Foto: Fredrik Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rally-VM

Mer i ämnet