Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Novak Djokovic blir träffad av en flaska i huvudet. Foto: X/@InteBNLdItalia

Novak Djokovic träffades av flaska – fördes blodig ut i omklädningsrummet

Uppdaterad
Publicerad

Tennisstjärnan Novak Djokovic stannade för att skriva autografer under Mastersturneringen i Rom.

Då träffades han av en flaska i bakhuvudet och föll ned till marken.

”Tack för alla omtänksamma kommentarer”, skriver Djokovic efter smällen på X.

Novak Djokovic hade besegrat fransmannen, Corentin Moutet, med 2-0 i set (6-3, 6-1) i Mastersturneringen i Rom, Italien.

Efteråt stannade den 36-årige serben på väg ut från arenan för att skriva några autografer. Då träffades han i huvudet av vad som ser ut att vara en vattenflaska.

Enligt Sky Italia som rapporterar om händelsen blödde tennisstjärnan från huvudet och fick genast medicinsk behandling efter att ha fått hjälp ut av säkerhetspersonal på plats. Han återvände sedan omplåstrad till omklädningsrummet.

Olyckshändelse

”Det var en olyckshändelse och jag mår bra. Jag vilar på hotellet med lite is. Vi ses på söndag”, skriver Djokovic på X.

Arrangören menar att flaskan ska ha fallit ur en åskådares väska, innan den träffade Djokovic i huvudet. Detta visar ett videoklipp, som sprids på sociala medier.

Djokovic har tagit det hela med ro. När han under dagen dök upp till arenan gjorde han det med hjälm på sig och skrev på sociala medier:

”I dag kom jag förberedd”.

Se klippet när Djokovic dyker upp med hjälm här nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.