35-åring får fängelse för stort antal fall av utnyttjande av barn för sexuell posering

Publicerad

En 35-årig man har dömts av Falu tingsrätt till fängelse i två år och tre månader för att bland annat ha utnyttjat barn för sexuell handling och ett stort antal fall av utnyttjande av barn för sexuell posering.

Genom sociala medier har mannen tagit kontakt med minderåriga flickor och i utbyte mot bland annat vapes (e-cigaretter) och alkohol har han bland annat onanerat framför dem på offentliga toaletter och andra platser. Han har bett dem skicka bilder och videos på sig själva i underkläder och när de onanerar. Det handlar om totalt 16 målsägande i åldrarna 13-15 år. Brotten begicks under 2022 och 2023.

Han döms nu för flera brott – två fall av utnyttjande av barn genom köp av sexuell handling, grovt brott mot alkohollagen (tre fall) och ett stort antal fall av utnyttjande av barn för sexuell posering.

Tidigare dömd för liknande brott

Mannen har dömts två gånger tidigare för bland annat våldtäkt mot barn, flera fall av utnyttjande av barn för sexuell posering samt försök till utnyttjande av barn för sexuell posering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.