Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med Carl-Oskar Morgården i hans vardag som advokat – och hör vad det är han tycker om med yrket. Foto: SVT:s serie Advokater

Försvarsadvokaten Carl-Oskar Morgården från Smedjebacken med i SVT-serien ”Advokater”

Uppdaterad
Publicerad

Han försvarar allt från gängkriminella och mördare, till nazister. I SVT:s nya serie ”Advokater” får man bland annat följa brottsmålsadvokaten Carl-Oskar Morgården från Smedjebacken.

Carl-Oskar Morgården försvarar människor som är misstänkta för brott och menar att det ger en viss tillfredsställelse att arbeta med klienter som har nästan alla andra emot sig.

– Jag tror att jag alltid varit lite så att jag gärna tagit debatt om saker och ting, och kanske undermedvetet hamnat i ståndpunkter som kanske inte alla håller med om, säger han i serien ”Advokater”.

Får en inblick i de juridiska utmaningarna

I serien får man till exempel följa Carl-Oskar när han jobbar med ett fall från Dalarna: Den kända nazisten Vera Oredsson, 94, som stått åtalad för kränkande kommenterar om homosexuella och judar. Man får också en inblick i de juridiska utmaningarna i rollen som advokat och vardagen i rättssalar och häkten. Se hela serien via länken nedan.

Hör mer om varför han blev försvarsadvokat och vad han tycker är intressant i den rollen – i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.