Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Tackerudh är idrottslärare i Gäddede och gläds över den nya konstgräsplanen som ska byggas vid skolan. Hör honom om vad den nya planen kan betyda på en ort som mest förknippas med vintersport. Foto: Björn B schäfer/SVT

Fotbollssäsongen förlängs i Frostviken när konstgräsplan byggs

Publicerad

Frostvikens Fotbollsförening har fått beviljat stöd stöd med drygt 4,1 miljoner från Allmänna Arvsfonden för att bygga Jämtlands nordligaste konstgräsplan. Det här kommer betyda mycket för ungdomarna tror idrottsläraren vid Gäddede skola, där den nya fotbollsplanen ska byggas.

Det finns redan en naturgräsplan i Gäddede som enligt idrottsläraren Jonas Tackerudh är jättefin sommartid. Men innan den är spelbar så har det varit svårt att bedriva bra träning på hemmaplan.

– Vi har en liten idrottshall här på skolan men vi har också ett jättebra samarbete med norska Nordli, som har jättebra förutsättningar för fotboll.

Multiarena

Men den nya konstgräsplanen som ska byggas på skolans område kommer också att användas till annat än fotboll.

– Nu kommer det finnas möjlighet till spontanidrott på ett helt annat vis. Dessutom kan andra sporter än fotboll nyttja planen, säger idrottsläraren Jonas Tackerudh.

Byggstart i sommar

Om tidsplanen håller så är den nya fotbollsplanen klar att invigas redan till hösten.

Hör mer om planerna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.