Massör våldtog kunder i Malmö – döms till fängelse och utvisning

Uppdaterad
Publicerad

En massör i Malmö döms till fyra års fängelse och utvisning efter sexbrott mot fyra olika kvinnor som han masserat.

Den dömda mannen har jobbat som massör i 17 år, varav de senaste åren i Sverige. Han döms för två våldtäkter och tre sexuella övergrepp mot fyra olika kvinnor. Samtliga brott hände i samband med att mannen masserade kvinnorna.

Brotten ska ha skett mellan oktober 2022 och november 2023. Men det var först i april 2023 som en anmälan upprättades mot mannen, som anklagades för både våldtäkt och sexuellt övergrepp mot en och samma målsägande i sin salong. Massören blev frihetsberövad men släpptes två dagar senare. Då flyttade han sin verksamhet till andra lokaler. Mannen hann där begå ytterligare brott mot två nya kvinnor innan han greps i november.

Nekar till brott

Enligt domen nekar massören till alla anklagelser och menar att det inte förekommit några sexuella handlingar enligt målsägandes utsagor och att inget skett utan deras samtycke.

Han döms till fyra års fängelse och utvisning från Sverige. Han tvingas även att betala totalt 680 000 kr i skadestånd till kvinnorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.