Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi låg så bra till, säger Henrik Färnqvist, platschef vid Solbacka krog och rum. Foto: SVT/Albin Aghamn

Krögaren vid ruinerna av sin nedbrunna restaurang i Stjärnhov: Det stockar sig i halsen

Uppdaterad
Publicerad

Restaurangen vid Solbacka golfklubb norr om Stjärnhov i Gnesta kommun totalförstördes i en brand på söndagen. Efter den omvälvande händelsen är framtiden oviss för gänget bakom krogen.

– Vi hoppas få till en lösning över sommaren, säger Henrik Färnqvist, platschef på Solbacka krog och rum.

Det var på söndagsmorgonen som branden bröt ut i den fristående byggnaden bredvid golfklubben. Restaurangen, som öppnade förra året, totalförstördes men ingen människa kom till skada.

Polisen har inlett en utredning om mordbrand men det är i nuläget oklart hur branden startade. Det finns inte heller någon misstänkt.

Golfklubben, som samarbetar med restaurangen, har fått avboka gäster som tänkt komma till Solbacka för att spela golf och övernatta.

”Hoppas på lösning”

Fastighetsägaren Sisyfos har haft möte med krögarna och även om inga beslut fattats är inriktningen att försöka få igång någon form av verksamhet på nytt – så fort som möjligt.

– Vi hoppas få till en lösning så att vi kan gå vidare. Framförallt för vår skull, men även för våra gästers skull, säger Henrik Färnqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.