Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vilken låt som fick Eskilstunabon Jessica Jonsson Flores att bli en ”Swiftie”, och se vad hon ska ha på sig på sin livs första Taylor Swift-konsert. Foto: Serafia Olausson/SVT

Superfanet Jessica ska se Taylor Swift för första gången: ”Lite nervös för hur jag kommer reagera”

Uppdaterad
Publicerad

Äntligen! Swiftien Jessica Jonsson Flores, 28, ska för första gången se Taylor Swift live när den amerikanska världsartisten nu kommer till Sverige. Men Swifts musik har funnits Eskilstunatjejens liv länge – från tonårskärlekar till att hon födde barn.

– Det har satt ord på känslor jag haft men inte kunnat beskriva själv, berättar Jessica.

– När jag började lyssna på Taylor Swift kände jag mig ganska ensam. Det var inte alls många som lyssnade och hennes musik spelades inte på radion. Men det har skett en utveckling och hon har blivit mer och mer populär. Det började nog när hon fick från country till pop, berättar Jessica.

Låttexter och inkludering

I dag är Taylor Swift är en av världens mest spelade artister och hennes fans, så kallade ”Swifties”, är hängivna.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

– För mig är det låttexterna och att hon är så öppen och att hon delar med sig av sitt liv. Man känner sig alltid involverad och som att hon pratar med oss.

Det är en del som tycker att hennes låttexter är ytliga, hur ser du på det?

Bara för att det är en kvinna så är det ytligt, men när det är en manlig artist så är det bra att han vågar visa sina känslor. Om man kollar på andra artister, Ed Sheeran till exempel. Han skriver ju också om sina känslor och sina ex, men det är aldrig någon som har tagit upp den kritiken mot honom, säger hon.

Fansen tros gynna ekonomin

Taylor Swift spelar på Friends Arena i Stockholm mellan den 17 och 19 maj. Och när fansen ska äta, bo på hotell och shoppa väntas det få märkbara effekter på ekonomin.

Totalt handlar det om en väntad ekonomisk effekt på närmare en halv miljard kronor, enligt Stockholms handelskammare.

Så har Taylor Swift funnits med genom Jessicas liv – hör henne berätta i videoklippet ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

Mer i ämnet