Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tusentals ungdomar samlades kring Hoppbacken i Enskede under valborgsnatten. Foto: Blåljusbilder

Kaosartad valborgsnatt i Stockholm – 36 anmälningar om misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort antal berusade ungdomar samlades under valborgsnatten i Enskede och Gubbängenområdet, och polisen tog emot en mängd anmälningar om bland annat misshandel.

Natten till första maj inleddes med en stökig valborgsmässoafton.

Polisen i Globen skrev på Instagram att berusningsgraden var ”extremt hög”, och varnade för att fältet var en dålig plats för ungdomar att vistas på. Föräldrar uppmanades att kontakta sina ungdomar och ta med dem hem.

Ett flertal patruller arbetade under kvällen på platsen med att att hantera ordningsstörningar, fylleri, narkotika och våldsbrott. Vid midnatt började läget lugna ner sig.

”Väsentligt fler än vanligt”

Polisen fick in 36 anmälningar om misshandel runt om i region Stockholm. Sju personer har frihetsberövats i samband med detta.

– Det är väsentligt fler än vad det är på en vanlig helgkväll, säger Anders Bryngelsson, polisens presstalesperson.

Under samma period, mellan klockan 22 och 7, inkom även 57 anmälningar om fylleri, varav 19 personer omhändertogs av polisen.

Lugnt i studentstäderna

Även i andra delar av landet har det varit stökigt. Polisen i Västra Götaland har haft ett stort antal larm att hantera under natten, bland annat flera misshandelsfall där personer varit alkoholpåverkade.

Polisen i de två stora studentstäderna Lund och Uppsala rapporterar samtidigt om ett lugnt valborgsfirande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.