Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisen Mikael Ahrtzin berätta om husrannsakan, och hur svårt eller lätt det är att förfalska sedlar i dag: ”De här förfalskningarna är ganska dåliga”. Foto: Emil Hammarström/SVT

Polisen varnar för falska 500-lappar i norra Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Polisen varnar för falska 500-lappar som florerar på flera orter i region Nord. Bara senaste dagarna har flertalet anmälningar upprättats och på onsdagen gjorde polisen husrannsakan på en adress i Sundsvall.

Det är inte bara i Västernorrland som de falska sedlarna dykt upp, utan även i resten av region Nord där Jämtland, Norrbotten och Västerbotten ingår. Om man upptäcker en ska man ta kontakt med polisen.

– Just nu är det som mest intensivt här i Sundsvall, men det är egentligen hela Region Nord, vi kan även se att det har varit i Östersund och i Umeå, berättar Mikael Ahrtzing, polisinspektör och förundersökningsledare på bedrägericentret i Sundsvall.

Vid den husrannsakan polisen gjorde under onsdagen hittades sedlar som misstänks vara falska, men ingen ingen person misstänks för brott.

Se i klippet ovan när polisen Mikael berättar om husrannsakan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.