Foto: Cecilia Eriksson/SVT

Himmeta skola i Köping läggs inte ned – politikerna backar

Uppdaterad
Publicerad

Den politiska majoriteten i Köping har beslutat att inte lägga ner Himmeta skola och förskola. Kommunen backar också från att lägga ner nattomsorg, nattis, och familjedaghem. Det skriver de i ett pressmeddelande.

Himmeta skola och förskola ska inte läggas ned. Det meddelar den politiska majoriteten i Köping på fredagen genom ett pressmeddelande. Politikerna backar också från förslaget att lägga ner nattomsorg, nattis och familjedaghem, den typ av barnomsorg som tidigare kallades dagmamma.

– Det här är verksamheter som vi vill behålla. Vi tycker det är viktigt att vi har skola ute på landsbygden med bra pedagogik, säger Per Ågren (S) kommunfullmäktigekandidat.

De stora sparkraven på Köpings kommunala verksamheter kvarstår dock. Vad politikerna i majoriteten (S+KD+V+C) vill spara på i stället kommer att presenteras nästa vecka.  

Hör föräldrarna om nedläggningshotet mot skolan: ”Det kom som en chock”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Föräldern Jasmine Rosenberg blev chockad när hon fick höra om nedläggningsförslaget av Himmeta skola i Köpings kommun. Foto: Cecilia Eriksson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.