Se tre av Laura Jensens mål för Sävehof. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Sävehof klart för ny SM-final – vann avgörande semifinalen mot Skara

Sävehof är klart för en ny SM-final.

Det blev seger i den avgörande semifinalen mot Skara med 30-22.

– Just nu känns det väldigt härligt att vi lyckades ta oss till final, säger Sävehofs målvakt, Johanna Bundsen, till SVT Sport.

Önnered har fått sin finalmotståndare.

I den femte och avgörande semifinalen mellan Sävehof och Skara, var det den regerande mästaren som var starkast.

Storlaget från Partille hade en fyramålsledning att gå på i paus med 15-11. Ledande framåt så långt var Nina Koppang och Laura Jensen med sina tre mål vardera.

Gick ifrån tidigt i andra

Matchen rann Skara ur händerna innan den andra halvleken knappt hade hunnit starta. Sävehof kontrande sönder motståndet och hade efter 36 minuters spel gått upp till 19-12.

Carmen Martin var en annan spelare som stack ut för Sävehof. Hon tog lagets straffkast och satte fem av sex straffar.

Siffrorna skrevs till 30-22 och finalserien mellan Sävehof och Önnered inleds på söndag.

– Just nu känns det väldigt härligt att vi lyckades ta oss till final, säger Sävehofs målvakt, Johanna Bundsen, till SVT Sport efteråt.

SM-finalerna i handboll sänds i SVT. Se sändningstiderna här.