Se Chris Kreiders hattrick i tredje perioden. Foto: James Guillory / BILDBYRÅN

Äkta hattrick av Chris Kreider tog New York Rangers till semifinal i NHL-slutspelet

New York Rangers är klart för semifinal tack vare ett hattrick i sista perioden i sjätte matchen mot Carolina, som laget vann med 5–3.

Chris Kreider blev den store matchhjälten.

Matchen var Rangers tredje möjlighet att ta sig vidare i Stanley Cup-slutspelet – men länge såg det ut att bli ytterligare ett nederlag.

Carolina ledde med 3–1 en bit in i tredje och syntes vara på väg att tvinga fram en sjunde och helt avgörande match i Madison Square Garden.

Stanley Cup

Zibanejad assisterade

Men så blev det inte, i stället klev Rangers poängkung Chris Kreider fram och levererade ett äkta hattrick – tre mål i följd i en och samma period.

Det första kom knappt sju minuter in i sista akten efter en rörig situation och en assist signerad Mika Zibanejad. Fem minuter senare levererade amerikanen kvitteringen i numerärt överläge och blott fyra minuter därpå gjorde han 4–3.

Får möta Florida eller Boston

Carolina tog ut målvakten i slutskedet, men satsningen gick inte vägen och i stället kunde gästernas Barclay Goodrow spika slutresultatet i öppen kasse.

Rangers är nu det första laget som kvalificerat sig för semifinal i årets Stanley Cup-slutspel, där vinnaren i matchserien mellan Florida och Boston väntar.