Jannik Sinner fick dra sig ur Madrids ATP-turnering under torsdagen. Foto: Denis Balibouse / BILDBYRÅN

Jannik Sinner skadad tre veckor före Franska öppna: ”Blivit mer smärtsamt”

Uppdaterad
Publicerad

Jannik Sinner hoppade av kvartsfinalen i Madrid med en skadad höft med mindre än tre veckor kvar till Franska öppna i Paris.

”Efter råd från läkarna bestämde vi oss för att det är bäst att inte spela vidare och göra det värre”, skriver italienaren på X.

Världstvåan och Australian Open-vinnaren Sinner kände av en smärtande höft och drog sig ur kvartsfinalen mot Felix Auger-Aliassime under torsdagen.

Segern i Australian Open blev 22-åriga Sinners stora genombrott och han har nu superstjärnestatus och är en av tourens mest intressanta spelare och skapar stor uppståndelse där han visar sig. Han har 28-2 i matcher den här säsongen.

ATP

”Höften har blivit mer smärtsam”

”Det är väldigt tråkigt att behöva dra sig ur min nästa match här i Madrid. Min höft har stört mig den här veckan och har sakta blivit mer smärtsam”, skriver Sinner på X.

Tidpunkten är minst sagt prekär. Nästa vecka avgörs storturneringen i Rom och en chans att visa upp sig inför hemmafansen.

Den 26 maj inleds Franska öppna, årets andra Grand Slam.

Alcaraz utslagen med skadeproblem

Samtidigt i Madrid grusades världstrean Carlos Alcaraz förhoppning om att ta en tredje raka titel. Spanjoren förlorade mot Andrej Rublev med 4-6,6-3,6-2. Alcaraz, fyller 21 den 5 maj, har inte kunnat slå till bollen med full kraft efter en skada i höger underarm som stadgades av en kroppsstrumpa.

– I dag kände jag av min underarm mer än under gårdagen, jag menar jag spelade i tre timmar då, säger Alcaraz enligt AP.

Alcaraz kommer att resa till Rom för turneringen nästa vecka och hoppas få bukt med skadeproblemen.

– Jag måste ha tålamod, säger Alcaraz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP

Mer i ämnet