Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den långa säsongen har satt sina spår hos Isabelle Haak, som nyligen vann Champions League med sin italienska klubb. Foto: Henrik Eberlund/TT

Haak sliten inför viktiga landskamperna

Uppdaterad
Publicerad

När årets Golden League nu inleds blir det med en sliten svensk världsstjärna. Tufft slutspel i italienska ligan och spel i Champions League har satt sina spår hos Isabelle Haak.

– Jag är rätt sliten nu, säger Haak till SVT Sport.

Förra året nådde Sverige en fin finalplats i Golden League. Nu ska laget försöka göra om den bedriften. I potten ligger en VM-biljett.

Mycket ansvar kommer förstås att hamna på den svenska superstjärnan Isabelle Haak, men hon kommer från en lång säsong med sitt klubblag och känner sig inte i toppform.

– Det blev väldigt mycket under slutspelet och i Champions League. Det är väldigt hög nivå och få dagar med återhämtning. Jag har fått några dagar nu men det har varit en slitsam säsong, säger hon.

Viktiga rankningpoäng på spel

Första matcherna i European Golden League spelas i Sverige och för motståndet står Spanien och Belgien. Trots att Haak känner sig sliten är det viktigt att ge allt i matcherna, mycket rankingpoäng står också på spel.

– Det är därför vi verkligen måste satsa på det här nu, det är det enda vi har den här sommaren. Det är bra lag vi ska möta och det gick bra förra året så det är mer förväntningar och det är något vi inte är vana vid, säger Isabelle Haak.

Se Sverige-Spanien i SVT2/SVT Play 17.55-20.00

European Golden League

17 maj: Sverige – Spanien

19 maj: Sverige – Belgien

25 maj: Sverige – Azerbajdzjan

26 maj: Sverige – Rumänien

31 maj: Sverige – Slovakien

1 juni: Sverige – Slovenien

Samtliga matcher visas i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.