Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nästa höst släpps den sjätte installationen i en av tidernas största spelserier, ”Grand theft auto” . Arkivbild. Foto: NAM Y HUH/AP/TT

Grand theft auto 6 släpps nästa höst

Uppdaterad
Publicerad

Den som väntar på nästa installation av ”Grand Theft Auto”, det sjätte i ordningen, får ge sig till tåls till hösten 2025.

Det framgår av spelutgivaren Take-Twos senaste kvartalsrapport, som dock inte nämner ett mer specifikt släppdatum. Storspelet annonserades i november förra året och månaden därpå släpptes en trailer.

"GTA 6" utspelar sig i den fiktiva staden Vice City – som påminner om verklighetens Miami – och av trailern att döma verkar det som att spelarna för första gången i spelseriens historia nu kommer att få spela en kvinnlig rollfigur.

Föregångaren – "GTA 5" – kom för drygt tio år sedan och har sålts i omkring 190 miljoner exemplar, vilket gör det till det näst bäst säljande tv- och dataspelet i historien efter svenska strategispelet Minecraft.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Kulturnyheternas spelredaktör om varför GTA 6 är så hajpat. Foto: SVT/Rockstar games

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.