Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Danska kungen Frederik X avlade under måndagen sitt första statsbesök som monark – se några av höjdpunkterna i klippet. Foto: SVT

Danska kungaparet på statsbesök: ”Känner oss som hemma”

Uppdaterad
Publicerad

Danmarks kung Frederik X och drottning Mary gör sitt första statsbesök i Sverige på inbjudan av kungafamiljen. Det är det första statsbesöket från Danmark sedan 1985.

Det danska kungaparet anlände till Stockholm med kungaskeppet Dannebrog vid klockan 10 på måndagen. Färden fortsatte sedan i kungaslupen Vasaorden till Skeppsbron tillsammans med kronprinsessan och prins Daniel, där de togs emot av kungen och drottningen på Skeppsbron.

Även flera ministrar ur den danska regeringen är med på statsbesöket, bland annat vice statsminister och försvarsminister Troels Lund Poulsen och utrikesminister Lars Løkke Rasmussen. Syftet med statsbesöket är bland annat att stärka relationerna och samarbetet inom bland annat säkerhets- och försvarspolitik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.