Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här listar Johan Taubert, vd för Tidningsutgivarna, tre utmaningar som flera tidningar dagligen kämpar med – för att överleva i branschen. Foto: Helena Landstedt/TT

Här är tre utmaningar för lokaltidningars överlevnad

Uppdaterad
Publicerad

Flera lokaltidningar kämpar med sin ekonomi i en förändrad medievärld – och nu riskerar dessutom många redaktioner att mista mediestödet.

Här listar branschorganisationen Tidningsutgivarna tre utmaningar som tidningar dagligen kämpar med för att överleva.

En miljard kronor ska delas ut till landets mediebolag och enligt facktidningen Journalisten hoppas 206 redaktioner få det största möjliga stödet.

Vid månadsskiftet kom nyheten att Blekingeposten lägger ner efter att de väntas få kraftigt minskat stöd – när fler medier nu ska dela på samma pott.

Branschorganisationen Tidningsutgivarna menar att det är för tidigt att sia om hur det nya mediestödet kommer att påverka. Men vd Johan Taubert anser att det är en tuff tid för flera lokaltidningar.

– Det finns säkert många reportrar som oroar sig för sin anställning, för många tidningar har det tufft.

Så lockas fler prenumeranter

Taubert har sett en trend där flera lokaltidningar satsar på att erbjuda livesport på sina sajter.

– Det är väldigt många olika nivåer. Det är liksom inte bara de allra bästa lagen, utan det kan vara ganska låga divisioner som man erbjuder läsarna och det finns ett stort intresse, säger han.

I klippet listar Johan Taubert lista tre utmaningar som flera tidningar dagligen kämpar med – för att överleva i branschen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.