Bakre raden från vänster: Jan-Anders Palmqvist (S), regionfullmäktiges ordförande, Tobias Karlsson, Karlskrona 3H, Peter Lilja, regiondirektör, Helen​a Gustafsson, miljö- och hållbarhetschef. Främre raden från vänster: Robert Lindén (SD), regionstyrelsens ordförande, Anne Berglund, Karlskrona 3H. Foto: Region Blekinge

Karlskronaförening får regionens hållbarhetspris

Uppdaterad
Publicerad

Den ideella föreningen Karlskrona 3H har fått Region Blekinges hållbarhetspris för sitt arbete för social hållbarhet och människors psykiska och fysiska hälsa.

Under 2023 drev Karlskrona 3H bland annat ett projekt tillsammans med Karlskrona kommun för att bryta ofrivillig ensamhet bland äldre. De har också jobbat med Sölvesborgs kommun för att skapa ett hållbart arbetsliv för undersköterskor som jobbar på särskilt boende.

I egen regi driver Karlskrona 3H även satsningen Meningsfull fritid för att hjälpa unga vuxna som lever med en funktionsvariation att hitta en fritidssysselsättning som skapar mening.

Motiveringen

”Föreningen får priset för sitt ideella arbete med att inspirera och utveckla människor att nå hållbar hälsa. De tror på individens egen kraft och vill skapa samhällsnytta i stort och smått.”

– Det viktigaste med det här priset är att någon uppmärksammar det vi gör och tycker det är bra. Att det är just ett hållbarhetspris är roligt för oss eftersom vi pratar mycket om hållbarhet i de förändringar vi jobbar med, säger projektledare Anne Berglund på Karlskrona 3H.

Föreningen får 60 000 kronor i prispengar.

I videon kan du se ett klipp från Parasport Camp, en av de aktiviteter som Karlskrona 3H varit med och arrangerat tidigare i år.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Abdulla Imad var en av deltagarna på Parasport Camp tidigare i år, där Karlskrona 3H var medarrangör. Foto: Martin Axelsson Därth/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.