Rökutveckling och brand inne i Vasaskolan orsakade brandkårsutryckning på torsdagskvällen i Hedemora. Foto: Niklas Hagman

Brand i Hedemoraskola – ingen skadad och branden släckt

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen kom larm om brand i Vasaskolan i centrala Hedemora.

– Räddningstjänsten har konstaterat en brand på isolerad plats i kontorsdelen, säger Anders Dahlman, presstalesperson på polisen.

Vasaskolan och angränsande Martin Koch-gymnasiet håller stängt på fredag som följd av branden.

Larmet inkom klockan 18.45 på torsdagskvällen. Sex resurser från Avesta och Hedemoras räddningstjänst är framme, tillsammans med ambulans och polis.

Det var rökfyllt på andra plan i en kontorsbyggnad. Sedan lokaliserade rökdykare en brand, som blev släckt. Räddningstjänsten jobbade vidare med att ventilera ut rök från byggnaden.

Ingen person har skadats i samband med händelsen.

Omfattningen av skadan som orsakats av branden är okänd, uppger polisen som har personal på plats och undersöker orsaken till att branden uppstått.

Skolstängt på fredag

Under kvällen skulle enligt uppgift hållas öppet hus i skolan för nya elever, men det avbröts av branden och skolan fick utrymmas. Vasaskolan är en grundskola för elever i årskurs 7-9.

På kvällen gick information ut från bildningschefen John Steen i Hedemora, till elever och föräldrar, att Vasaskolan och Martin Koch-gymnasiet som ligger i samma byggnad håller stängt på fredagen. Detta för att vädra ut lokalerna och ge polisen tid att undersöka brandorsaken.

Både Vasaskolan och Martin Koch-gymnasiet öppnar för undervisning på måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.