Hälsinggårdsskolan i Falun utrymd efter brand

Uppdaterad
Publicerad

Hälsinggårdsskolan i Falun utrymdes under torsdagsförmiddagen efter en brand.

– Det är för tidigt att säga vad som orsakade branden men det får vi såklart kika på, säger Sophia Jiglind, presstalesperson polisen.

Larmet nådde räddningstjänsten klockan 10.21 på torsdagen.

– Det har varit ett väldigt snabbt arbete på platsen och skolan valde att utrymma som en säkerhetsåtgärd, säger Sophia Jiglind.

Ungefär 20 minuter efter att larmet kom meddelade polisen att branden var släckt och att räddningstjänsten håller på att ventilera lokalerna.

Enligt polisen ska branden ha startat inne på en toalett och en anmälan om försök till grov mordbrand har upprättats. Det fanns under torsdagen ännu ingen misstänkt.

Hälsinggårdsskolan har tidigare haft problem med anlagda bränder i papperskorgar. För att få bukt med problemet satte skolan upp övervakningskameror och tog tillfälligt bort papperskorgarna i korridorerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.