Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Adna Abdiaziz Hassan, Alexandra Rodriguez Martinez och Anfaal Omar var snabba att testa hur det var att sjunga i den nya fina studion i Andersberg. Foto: SVT/Jan-Peter Eriksson

”For A Better Day” – Nu är Aviciis nya studio i Andersberg igång

Uppdaterad
Publicerad

Vad händer när arvet efter världsstjärnan Avicii och barnens musikaliska skaparlust möts? Ja det kommer kanske visa sig när Tim Berglings Foundation nu öppnat en musikstudio på Helges fritidsgård i Andersberg.

Under onsdagen öppnade Tim Bergling Foundation sin tredje studio inom satsningen ”For A Better day”. Tidigare har man öppnat studios i Tensta och Umeå och tanken är att tio stycken ska startas runt om i Sverige innan det är klart.

Trio testade studion

En skönsjungande trio bestående av Anfaal Omar, Adna Abdiaziz Hassan och Alexandra Rodriguez Martinez var snabba att testa hur det var att spela in i den alldeles färska studion.

– Det känns jätteroligt, säger 9-åriga Anfaal Omar.

Aviciis studiodesigner har ritat

Stiftelsen bakom studiosatsningen startades efter världsstjärnan Aviciis, eller Tim Berglings som han egentligen heter, bortgång 2018. Studion är ritad av stjärnans studiodesigner Jens Eklund som också ritade Aviciis studio i Los Angeles.

Ska motverka psykisk ohälsa

Även Rädda Barnen och studieförbundet Sensus är engagerade i satsningen och Mikael Brun Gunnerås kommer fungera som musikalisk coach i studion. Han ser fram emot arbetet och tror att verksamheten kan vara ett bra sätt att motverka psykisk ohälsa bland barn och unga i Andersberg.

– Man mår helt enkelt bra av att hålla på med kreativt skapande, menar Mikael Brun Gunnerås.

I klippet kan du höra tjejernas sång när de provsjunger och vad de och andra tänker om den nya studion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.