På kort tid har det gjorts två knarkfynd på förskolor i Luleå. Den här gången på Bergets förskola på Skurholmen. Foto: Ellika Nilsson/SVT

Nytt knarkfynd på förskola i Luleå – barn hittade hasch

Publicerad

Barn har hittat en påse hasch på Bergets förskola på Skurholmen i Luleå. Polisen ser ingen koppling till narkotikafyndet på Munkebergs förskola.

Polisen larmades till platsen under helgen och tog narkotikan i beslag. De har dock stängt ärendet då det saknas en misstänkt person.

Ingen kom till skada i samband med fyndet och enligt uppgifter till P4 Norrbotten ska det vara hasch till ett värde om 75 000 kronor.

Andra narkotikafyndet

Narkotikafyndet är det andra på kort tid vid en förskola i Luleå. Polisen ser dock inga kopplingar mellan de två fallen.

I helgen fördes två barn föras till sjukhus efter att ha hittat vad som tros vara magiska svampar vid Munkebergs förskola på Mjölkudden.

– Det är väldigt ovanligt att man hittar narkotika på en förskola i Norrbotten. Det är för tidigt att spekulera i att det är en trend, kanske snarare en slump, säger Joakim Oja, bitr. lokalpolisområdeschef, till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.