Polistekniker på plats i Ronna där en kvinna i 35-årsåldern hittades död. Foto: Blåljusbilder

Utredning om misstänkt mord på kvinna i Ronna nedlagd

Uppdaterad
Publicerad

Det var den tionde mars som mannen ringde och larmade om att kvinnan, som han hade en relation med, hittats död i en lägenhet i Ronna. Mannen häktades misstänkt för mord – men nu lägger åklagaren ner förundersökningen.

Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord. Men nu meddelar åklagaren att han frias bland annat då utredningen visat att det inte längre finns någon anledning att anta att brott har begåtts.

– Den person som tidigare varit häktad i ärendet misstänks inte längre för brott som haft med kvinnans död att göra, säger kammaråklagare Simon Pittuco, i ett pressmeddelande.

Mannen har hela tiden förnekat brott. Han försattes på fri fot den 18 april då åklagaren bedömde att bevisningen inte var tillräcklig för att motivera fortsatt häktning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.