Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Gömde den i kundvagnen och gick ut”. Hör butikschefen Dan Erikson om hur stölderna och snatterierna går till. Foto: Ulrica Olsson/SVT

Elektronikbutiker i Värmland hårt drabbade av stölder – för hundratusentals kronor

Publicerad

Det stjäls och snattas varor för hundratusentals kronor varje år i de värmländska butikerna. Bland de värst drabbade är butikerna som säljer elektronik och datortillbehör.

– Det vanligaste är väl att man plockar ur artikeln ur förpackningen, tar man bort larmet, och slänger förpackningen någonstans i butiken. Sedan stoppar man på sig varan och går ut, berättar Dan Erikson, butikschef för en av elektronikbutikerna i Charlottenbergs Shoppingcenter.

Tillbehör till mobiler och datorer är det som oftast stjäls eller snattas. Men det förekommer också stölder av större produkter, trots att de dyraste artiklarna är fastspända i hyllorna.

Hör Dan Erikson berätta hur stölderna går till i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.