Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Björn Wennberg var med om sin värsta mardröm. Det skulle bara bli ett till hopp i trampolinen – här berättar han om känslan när båda lårmuskelfästena brast, samtidigt. Foto: Hans Lindblom/SVT

Björns skräckskada på studsmattan i Sundsvall: ”Trodde båda benen var av”

Uppdaterad
Publicerad

Björn Wennberg, 38, lever i sin värsta mardröm just nu. Efter en allvarlig skada när han hoppat från en trampolin blir det rehab hela sommaren istället för sol och bad.

Björn Wennberg och ett sällskap besökte nyöppnade trampolinparken Jump Yard i Sundsvall. Det var en torsdag. Han skulle göra ett hopp ned i en bassäng fylld med skumgummi och dämpande material – trodde han.

Redan på botten av trampolinen hörde Björn en rejäl smäll.

– Jag trodde trampolinen hade gått av, säger han.

Sedan kände han på sina ben, och trodde lårbenen brutits. Istället var det muskelfästen nedanför båda knäskålarna som slitits av.

I klippet ovan berättar Björn vad som hände – och har också en teori om varför det hände.

Här nedanför svarar Jump Yards säkerhetsansvarige om skaderisken och företagets ansvar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anders Karlberg, en av grundarna och säkerhetsansvarig på Jump Yard, säger att skadefrekvensen i parkerna är ganska låga, och att det oftast är män över 18 år som skadar sig – hör mer i klippet. Foto: Privat/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.