Leif-Ivan Karlsson äger fortfarande fartyget enligt Sjöfartsregistret Foto: Anna Beijron/SVT

Sjöfartsregistret: ”Leif-Ivan Karlsson äger fortfarande fartyget”

Uppdaterad
Publicerad

Det fortsätter storma kring färjan M/S Birger Jarl som för närvarande ligger för kaj i Timrå. Enligt Leif-Ivan Karlsson är han inte längre ägare av skeppet men samtidigt meddelar sjöfartsregistret att något ägarbyte inte gått igenom.

Leif-Ivan Karlsson är alltså officiellt fortfarande ägare till M/S Birger Jarl. En koll med sjöfartsregsitret visar att en ansökan om ägarbyte mycket riktigt kommit in men att den inte gått igenom på grund av felaktigheter.

– Det kom in en ansökan från Rederi Karlssons AB om inskrivning om annans part förvärv den 24 april men det ärendet behövde kompletteras. 27 april kom en ny ansökan men organisationsnumret var felaktigt så även den ansökan behöver kompletteras, säger Pontus Schenkel, jurist på sjöfartsregistret.

M/S Baltic star

Kan finnas ytterligare komplikationer

Den nya ägaren av fartyget skulle om bytet går igenom bli bolaget Rederi Hotell Fartyget BJ AB men exakt när de kan ta över fartyget är fortfarande oklart.

– Om senaste ärendet kompletteras kan det bli bifall men det kan också finnas ytterligare komplikationer som är i vägen. Som tidigast kan ägarbytet gå igenom nästa vecka, säger Pontus Schenkel.

Så Leif-Ivan Karlsson är alltså fortfarande ägaren?

– Ja.

SVT har sökt Leif-Ivan Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

M/S Baltic star

Mer i ämnet