Sara-Elvira Kuhmunen, ordförande för Sáminuorra. Foto: Anne-Laila Blind Petersdotter, Sameradion

Sara-Elvira Kuhmunen fortsätter som ordförande för Sáminuorra

Uppdaterad
Publicerad

Sara-Elvira Kuhmunen har blivit omvald som Sáminuorras förbundsordförande.

Hon får därmed förtroendet en fjärde mandatperiod.

Från torsdag till söndag samlades hundratals samiska ungdomar i Tärnaby på Sáminuorras förbundsmöte och ungdomskonferens.

På mötet blev det också klart att Sara-Elvira Kuhmunen blir omvald som Sáminuorras förbundsordförande.

– Det känns superkul att jag får fortsätta mitt uppdrag. Vi ska fokusera på vår nya strategiplan, verksamhetsplan och de politiska frågorna som berör unga samer som den gröna omställningen och samiskt självbestämmande, säger hon till Sameradion.

Kuhmunen får därmed förtroendet att leda Sáminuorra en fjärde mandatperiod.

– Jag vill fortsätta som ordförande för att kunna fortsätta det här jobbet som vi har påbörjat med att företräda samiska ungdomar, se till att vår röst kommer in på arenor som vi inte har hörts på tidigare och såklart leda i de frågor som vi börjat med.

Organisationen Sáminuorra startades 1963, då som ungdomsförbund under Svenska Samernas Riksförbund, SSR. Men redan på 1970-talet blev organisationen självständig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.