Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se tre av målen från snökaos-matchen i spelaren ovan Foto: Bandypuls

Hammarby vägrade komma ut i snökaoset: ”Det är skaderisk”

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby förlorade i Motala med 6-1 efter en match där man länge vägrade att komma ut till den tredje perioden.

– Det är skaderisk att komma ut, sade Hammarbys tränare Misja Pasjkin.

Det var snökaos och man beslutade att spela 3x30 minuter. Efter den andra perioden blev Hammarby kvar i omklädningsrummet och vägrade att komma ut.

– Det finns regler om hur långa pauser får vara och det är skaderisk att komma ut. Man ser ingenting, sade Hammarbytränaren Misja Pasjkin till MVT.se

Till slut kom hammarbyspelarna ut och matchen kunde blåsas av vid 22.30-tiden. Normalt sett borde matchen varit klar vid 21.45.

Första ”slutspelsmatchen” redan på fredag

Hammarby hade ett gyllene läge att skaffa sig en plats i åttondelsfinalen. Nu väntar i stället Broberg, som vann hemma mot Gripen med 5-2, i en direkt avgörande match om att nå slutspel i Stockholm på fredag då grundserien avslutas. Båda lagen står på 19 poäng.

– För vår del är det allt att vinna, Zinken är tufft och Hammarby är bra hemma. Det är häftigt att spela en sån match, säger Brobergs tränare Andreas Westh till Bandypuls.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.