Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Andreas Kramer berätta om OS-uttagningen. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Silvermannen Andreas Kramer får biljett till OS i Paris 2024

Uppdaterad
Publicerad

I mars tog Andreas Kramer silver på inomhus-VM på 800 meter – nu får han klartecken för sommarens Paris-OS.

Där får han sällskap av handbollsdamerna och bordtennisparet Stina Källberg och Kristian Karlsson.

Sveriges olympiska kommitté (SOK) meddelar att truppen till sommarens OS i Paris växer. De svenska handbollsdamerna säkrade sin plats i kvalspelet i helgen och får nu även klartecken officiellt från SOK. Sedan tidigare är handbollsherrarna – via EM-bronset tidigare i år – klara och det är fjärde gången i rad båda landslagen är med i OS-turneringen.

”Med två handbollslag klara för spelen ser den svenska truppen ut att bli en bra bit över 100 aktiva. Just nu innehåller truppen knappt 80 namn”, säger Peter Reinebo, SOK:s truppchef, i ett pressmeddelande.

OS i Paris 2024

För första gången kommer Sverige ställa upp med ett mixeddubbelpar i bordtennis. Förra veckan klarade Stina Källberg och Kristian Karlsson de internationella kvalreglerna och nu ger SOK tummen upp. Blågula bordtennislag på både dam- och herrsidan är redan uttagna.

”Spännande lag och namn”

Även 800-meterslöparen Andreas Kramer kan planera för sommarens OS. Kramer gick under den internationella kvaltiden (1.44,70) redan när han nådde semifinal i VM i Budapest i augusti. I mars tog 27-åringen sin första medalj i ett globalt mästerskap när det blev silver på inomhus-VM i Glasgow.

”Spännande lag och namn i en OS-trupp som ser starkare ut än senast i Tokyo”, säger Peter Reinebo.

I mitten av maj tas ytterligare aktiva ut. OS i Paris invigs den 26 juli.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vilka svenskar är uttagna till OS i Paris? Se i spelaren ovan! Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet