Lilla Sportspegeln lilla-sportspegeln-block

Senaste klipp

Så här skickar du video!

Läs mer

Skicka in ett videoklipp när du sportar. Berätta gärna lite kort klippet, så kanske vi visar den här på sajten eller i programmet.

SÅ HÄR GÖR DU

1. Klicka på bilden "Ladda upp din video" eller här.

2. Svara på ALLA frågor i formuläret.

3. Klicka på "browse" för att hämta det du ska skicka.

4. Välj en video från din dator.

5. Klicka på "Upload" och sedan Skicka. Missar du "Upload" får vi inget klipp!

Viktigt: En förälder måste godkänna att du skickar video till oss.

 

Fortfarande oklart? Kolla in filmen som visar hur man gör!

Så här skickar du in en bild!

Läs mer

Skicka in en bild när du sportar. Berätta gärna lite kort om bilden, så kanske vi visar den här på sajten eller i programmet.

SÅ HÄR GÖR DU

1. Klicka på bilden "Ladda upp din bild" eller här.

2. Svara på ALLA frågor i formuläret.

3. Klicka på "browse" för att hämta det du ska skicka.

4. Välj en bild från din dator.

5. Klicka på "Upload" och skicka. OBS! Utan "Upload" får vi ingen bild - missa inte detta!

Viktigt: En förälder måste godkänna att du skickar din bild till oss.

 

Fortfarande oklart? Kolla in filmen som visar hur man gör!

VECKANS BILD

Sportkollen

 TT Nyhetsbyrå

Dags för EM-final mot Portugal

Läs mer

I dag spelar Sveriges U21-landslag EM-final. I semifinalen i helgen blev det svensk vinst mot Danmark med 4-1 och nu hoppas många på ett EM-guld.

- Det ska ju inte gå egentligen att vi är här, men nu är vi ju här så egentligen - varför ska det inte gå att vinna? säger lagets stjärna John Guidetti i Lilla Aktuellt.

Sveriges U21-landslag i fotboll för killar har överraskat alla. Först tog de sig till EM för U21-landslag (U21 betyder spelare under 21 år) genom att slå ut Frankrike.

De började sitt EM med att slå Italien, trots att de hade en spelare utvisad större delen av matchen. De förlorade mot England, men efter 1-1 mot Portugal vann laget semifinalen mot Danmark. 

Samtidigt har laget blivit klart för OS i Rio! Sist ett svenskt herrlag var med i OS var 1992.

På OS tävlar man i damfotboll och U21-fotboll. Varje U21-lag får ta med tre äldre spelare också - så nu finns en möjlighet för Zlatan Ibrahimovic att vara med i OS i Rio de Janeiro i Brasilien!

- Jag har aldrig spelat ett OS så ja, det hade så klart varit jättekul att vara med i Rio de Janeiro 2016. Men först måste jag få en konkret förfrågan från laget, de kanske inte ens tycker att jag platsar, hehe, säger Zlatan till tidningen Café.

 TT Nyhetsbyrå

USA mot Tyskland - två stormakter möts i semifinal

Läs mer

Nu är det bara fyra lag kvar i kampen om VM-guldet och två av dem är Tyskland och USA. Nu möts de i semifinal. För USA:s Ali Kriger, som spelat i det tyska laget Frankfurt, är matchen extra speciell.

– Jag spelade i Tyskland i fem och ett halvt år. Jag tycker mycket om Tyskland och saknar landet. Jag har fem eller sex vänner i motståndarlaget, i Tyskland alltså, som jag spelade ihop med länge. Jag ser fram emot att möta allihop på planen och hoppas kunna göra en bra match mot Tyskland, säger hon till SVT Sport.

Tyskland hade en tuff kvartsfinal mot Frankrike och den tyska förbundskaptenen Silvia Neid, fick frågan om turen tagit slut inför semifinalen.

– Så kan det absolut vara. Det kan ha med spelmässighet och kämpaglöd, men kanske har makterna sparat en skärva tur åt oss. Vi får se, säger Tysklands förbundskapten Silvia Neid.

Tyskland vann VM-guld 2003 och 2007 och har siktet inställt på det tredje guldet. USA har tre OS-guld men inget VM-guld. Ska de lyckas i år?

– Chanserna kommer bli få, det gäller att ta vara på de vi får. Vi respekterar dem och vet att det kommer bli en tuff match, säger USA:s stjärna Abby Wambach.

England slog ut Kanada men har en svår uppgift framför sig: regerande världsmästarna Japan i en semifinal.

 TT Nyhetsbyrå

Tävla

Rita en teckning av din sportidol - vinn en Lilla Sportspegeln-tröja!

Läs mer

Är det Zlatan, Marta, Sarah Sjöström, Rafael Nadal eller någon helt annan som är din idol? Rita en teckning och berätta för oss! Du har chansen att bli en av tre lyckliga vinnare av en Lilla Sportspegeln-tröja (finns i storlek 160 och uppåt). Även om du inte vinner kan din teckning visas på sajten!

Tävlingen pågår hela sommaren och vi utser den första vinnaren 26:e juni, den andra 30:e juli och den sista 26:e augusti.

Tyvärr kan vi inte ta emot bidrag på papper utan vi vill ha avfotograferade teckningar eller inscannade teckningar. Ladda upp din teckning på den här sidan  eller mejla in den till lillasportspegeln@svt.se. Skriv "Teckning" i ärenderaden om du mejlar.

Lycka till!

 

Märta Dittmer, 10 år från Falköping, vann den första Lilla-tröjan med sin teckning av fotbollsstjärnan Marta. Grattis Märta! Lilla-tröjan kommer på posten.

Läs mer

Ladda upp din teckning på den här sidan  eller mejla in den till lillasportspegeln@svt.se, så är du också med och tävlar om en Lilla-tröja! Vi lottar ut en ny bland dem som skickat in teckningar den 30:e juli och 26:e augusti.

"Jag har målat Marta da silva. Hon är min idol för att jag tycker hon är bra och att hon kan många snygga konster på planen. Jag vill bli lika duktig som hon." Märta Dittmer, 10 år.

Kontakta oss

Vill du ha besök?

Läs mer

Vi vill ha dina tips!

Vill du att vi kommer och hälsar på din klubb, har du har någon cool aktivitet du vill visa upp eller vill du skicka in tips på reportage.

Maila till: lillasportspegeln@svt.se

Kontakta oss

Läs mer

Skicka ett mail till oss på: lillasportspegeln@svt.se

Missa inget kul - prenumerera på Lillas veckobrev!

Läs mer

Lilla Sportspegelns nyhetsbrev kommer på mejlen en gång i veckan och handlar om kommande söndags program. Med veckobrevet behöver du aldrig missa när din favoritsport eller idol ska vara med i programmet, eller missa ett pris du verkligen vill vinna i Lillas tävling på webben.

För att få veckobrevet på mejlen behöver du:

- Gå in på nyhetsbrev.svt.se

- skriva in din mejladress i rutan

- Bocka i rutan framför "Lilla Sportspegeln".

- Klicka på "Anmäl". Klart!

  •   idag 09.10
  •   idag 09.10 Lilla Sportspegeln
  •   ikväll 18.40 Lilla Sportspegeln
  •   8 jul 09.10 Lilla Sportspegeln
  •   8 jul 18.40 Lilla Sportspegeln
  •   15 jul 09.10 Lilla Sportspegeln
  •   15 jul 18.40 Lilla Sportspegeln

Lilla Sportspegeln

Sportprogram för barn och unga. Programledare Maria Wallberg och Stephan Wilson Yuceyatak.