Det stora matslaget.
Foto: SVT

Så lagar du rätterna i Det stora matslaget

Här hittar du recepten till menyerna som lagen tävlar med.

Artikeltexten fortsätter längre ner Hoppa till artikeltexten

Klimpfjälls och Albys finalrätter

Älgköttbullar med citron och rosmarin

Lammfärsspett med bulgur och tomatsås

Bollnäs meny

Fäbodens ängssallad

Drängens öring

Hälsingeostkaka

Nyköpings meny

Eldad struts med sörmlandsledssallad

Insjögös med primörer och pepparrotskräm

Rabarberpaj i portionsformar med touch av lakrits

Sävsjös meny

Isterbandsfyllda kroppkakor

Löskesoppa med gös och kräftor

Krösatårta

Gotlands meny

Rökt flundra med pepparrotskräm och fröknäcke

Lammentrecôte samt kotlett med ramslöksioli

Saffransglass med salmbärssylt och småkaka

Albys meny

Kräftbruschetta

Pabellon Criollo

Cassavakaka

Karlshamns meny

Tapas med smak av skärgården (stekt sill, gravad och lättrökt lax, Blekingeröra med kavringssked)

Vildsvin med äppelcidersås, ogräspesto, jordgubbssalsa samt rotfruktspuré

Cheesecake med punsch och björnbär

Landskronas meny

Grillad sparris med pocherat ägg och nässelsås

Rimmad torsk med skånska tillbehör

Plätt-millefeuille med fläder och äpple

Äppelbos meny

Fäbodkullans fröjd – Nässelsoppa

Rondans lockelse – Älgfilé med rotfrukter, portvinssås, kantareller och ostchips

Älvans hänförelse – Lingonpannacotta med skogsbär

Avaträsks meny

Rödingrom på hembakat tunnbröd med syrad säterrömme och harsyra (Rödingrom från vildlekande röding. Hemlagat rågmjölstunnbröd samt norsk hemlagad säterrömme garnerad med harsyra plockad till fjälls. Den är syrligare ju högre över havet den växer)

Avaträskbergets black and white med potatisgratäng och viltsås

Lertorpets blå hjortrondröm serveras med kokkaffe (Petitoucher med blåmöggelost från Lertorpet i Avaträsk vispad med grädde från fjällko i botten, toppad med hjortronsylt där enbart 20% socker smälts in i sylten. Angelia Archangelica kaffe – äkta kokkaffe kokat över öppen eld med ved av fjällbjörk och torkad och mald fjällkvanne iblandat i kaffekornen)

Hovås meny

Hummersoppa med sting

Marulk med sparrissallad och friterade rödbetor

Champagnesorbet med bärsticks

Säffles meny

Getost- och honungsgratinerad gösrygg med betor, svartrot och persiljesmör

Kaffemarinerad nötburgare med rösti, ungsbakad, tomat, sockerärtor och vildsvinsbacon

Rabarberkompott med råkräm och havreknäck

Åstols meny

Örtgratinerade havskräftor

Gullans fiskbullar med gräslökssås, gröna bönor och romansallad

Äggost med hallon

Kiviks meny

Simons Österlenska blåmusslor med vitlöksgratinerat lokalt Kiviksbröd

Honungsglaserade vildsvinsrack, potatissallad på skånska med vårprimörer och äppelmos från Österlen

Karin Weibulls äppelpaj med vaniljsås

Klimpfjälls meny

Varmrökt rödingmousse med lingon och kavringkrutong

Örtbakat renkalvinnanlår med lufttorkad fågelbergsskinka

Hjortronparfait med hjortronsås och mandelflarn

Publicerad: