Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

Journalistiska dokumentärer om brännande ämnen från hela världen

Nästa program

Dokument utifrån

Kommer att publiceras i SVT Play

Brittisk dokumentär från 2014. Terror i köpcentret. Den 21 september 2013 anföll den islamistiska terrorgruppen al-Shabaab obeväpnade män, kvinnor och barn i ett köpcenter i Kenyas huvudstad Nairobi. 67 människor dödades i en massaker som pågick under 80 timmar. I Dokument utifrån berättas om vad som egentligen hände och varför det tog så lång tid för den kenyanska säkerhetstjänsten att stoppa dödandet.

Även i K 24/9 och K 26/9

Se tidigare program (8 avsnitt)

Om Dokument utifrån

Journalistiska dokumentärer om brännande ämnen från hela världen.

Sändningar

 BBC
Foto: BBC

Terror i köpcentret

Ett år sedan den blodiga terrorattacken mot köpcentret Westgate, då 67 människor dödades i en massaker som pågick under 80 timmar.

Läs mer
 WGBH
Foto: WGBH

Amerikas fördolda stater

Efter 9/11 upprättade USA ett topphemligt underrättelseprogram i syfte att hitta okända hot mot nationen. Enda sättet att lyckas med det, ansåg man, var att övervaka – alla.

Läs mer
9 av 10 gatubarn har utnyttjats sexuellt Haider Ali
9 av 10 gatubarn har utnyttjats sexuellt Foto: Haider Ali

Pakistans förlorade pojkar

Var fjärde pojke i Pakistan blir sexuellt utnyttjad av äldre män innan han fyller 16. Och allt sker inför ögonen på en mutad poliskår.

Läs mer

Gasvapnet

Den ryska gasen är en av de viktigaste orsakerna till krisen i Ukraina. Ända sedan landet blev självständigt för 20 år sedan har gasen stått i centrum.

Läs mer

Upptäck!

På svt.se/dokumentar kan du se svenska, nordiska och internationella kvalitetsdokumentärer i absolut världsklass. Här kan du även ha koll på vad som är på gång och ta del av senaste nyheterna från dokumentärvärlden.

Tips eller förslag?

Är du filmare och vill lämna in ett programförslag till SVT Dokumentär? Eller vill du tipsa redaktionen om något? Använd formuläret här.

Kontakta redaktionen

Postadress: Dokument utifrån Sveriges Television 105 10 Stockholm Epost: dokumentutifran@svt.se