Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

Journalistiska dokumentärer om brännande ämnen från hela världen

Nästa program

Avsnitt 3

Amerikas fördolda stater. Amerikansk dokumentär från 2014. Del 3 av 3: Vår förlorade integritet. Edward Snowdens avslöjanden skapade historiens största läcka av hemligstämplad information. I denna tredelade dokumentär får vi en unik inblick i hur det gick till när USA byggde upp och utvecklade det mest avancerade övervakningssystemet någonsin i strid mot sin egen författning.

Från 31/8 i SVT2. Även i K 5/9

Se tidigare program (7 avsnitt)

Om Dokument utifrån

Journalistiska dokumentärer om brännande ämnen från hela världen.

Sändningar

 WGBH
Foto: WGBH

Amerikas fördolda stater

Efter 9/11 upprättade USA ett topphemligt underrättelseprogram i syfte att hitta okända hot mot nationen. Enda sättet att lyckas med det, ansåg man, var att övervaka – alla.

Läs mer
 BBC
Foto: BBC

Kläder att dö för

Högt pris för billiga kläder. Fattiga och lågavlönade textilarbetare i Bangladesh riskerar sina liv i undermåliga fabriksbyggnader.

Läs mer
9 av 10 gatubarn har utnyttjats sexuellt Haider Ali
9 av 10 gatubarn har utnyttjats sexuellt Foto: Haider Ali

Pakistans förlorade pojkar

Var fjärde pojke i Pakistan blir sexuellt utnyttjad av äldre män innan han fyller 16. Och allt sker inför ögonen på en mutad poliskår.

Läs mer

Gasvapnet

Den ryska gasen är en av de viktigaste orsakerna till krisen i Ukraina. Ända sedan landet blev självständigt för 20 år sedan har gasen stått i centrum.

Läs mer
 SVT
Foto: SVT

Död på distans

Vad betyder det för krigsföring att kunna döda människor på andra sidan jorden bara genom att trycka på en knapp? En dokumentär om USA:s användande av obemannade drönare mot Pakistan.

Läs mer

Upptäck!

På svt.se/dokumentar kan du se svenska, nordiska och internationella kvalitetsdokumentärer i absolut världsklass. Här kan du även ha koll på vad som är på gång och ta del av senaste nyheterna från dokumentärvärlden.

Tips eller förslag?

Är du filmare och vill lämna in ett programförslag till SVT Dokumentär? Eller vill du tipsa redaktionen om något? Använd formuläret här.

Kontakta redaktionen

Postadress: Dokument utifrån Sveriges Television 105 10 Stockholm Epost: dokumentutifran@svt.se