Om cookies på våra tjänster

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av SVT:s webb. Om cookies på svt.se

Fittstim - min kamp

SVT1 Torsdagar 21.00

Sändningar

Om Fittstim - min kamp

Belinda Olsson ger sig ut på en resa i dagens feminism. Hon träffar kända och okända feminister och brottas med sin egen övertygelse.

Sändningar

Fittstim - min kamp. Belinda träffar tre unga tjejer.
Foto: SVT

Bryr sig de unga om feminismen i dag?

I tredje och sista avsnittet av Fittstim – min kamp tittar Belinda Olsson närmare på feminismens framtid. Belinda spelar in en gubbslemsvideo med feminismens nya stjärnor, får PR-hjälp av mannen som skapade de nya moderaterna och kommer närmare Ulf Lundell än hon vågat hoppas.

Läs mer
Belinda Olsson programleder Fittstim – min kamp.
Belinda Olsson programleder Fittstim - min kamp. Foto: Sofia Sabel

”Modigt att du även tog debatten efteråt Belinda”

Efter sista delen av Fittstim chattade Belinda Olsson och redaktionen med tittarna igen. Frågorna strömmade in, och det bjöds på ris och ros, kritik och hyllningar.

Läs mer
Belinda Olsson
Foto: SVT

Belinda sträcker ut en hand till Ulf Lundell

Belinda Olsson har funderat på hur Ulf Lundell och hon själv ser på Fittstim-bråket i dag. Skulle de forfarande bråka lika mycket och hata varann eller skulle de ha nånting gemensamt vad gäller feminismen.

Läs mer
Pappalediga pappor. Foto: SVT
Foto: SVT

Vad händer med mannen?

Mannens roll har genomgått enorma förändringar de senaste decennierna. Belinda funderar på mannens roll i jämställdhetskampen och brottas med fördomar – egna och andras.

Läs mer
Belinda Olsson.
Foto: SVT

Reaktioner på programserien

Redan innan Fittstim – min kamp hade premiär väckte programmet starka reaktioner på både sociala medier och debattsidor. Här följer ett axplock av reaktionerna, både positiva och negativa.

Läs mer

Programchefen om Fittstim – min kamp

Just nu pratas det jämställdhet och feminism överallt. Det var detta vi hoppades uppnå när vi beslutade att göra programmet Fittstim – min kamp. Vi ville göra ett program där vi nyfiket tittade på dagens feminism och dess olika yttringar.

Läs mer
Belinda Olsson programleder Fittstim – min kamp.
Belinda Olsson programleder Fittstim - min kamp. Foto: Sofia Sabel

”Jag känner inte längre igen mig i feminismen”

1999 gav Belinda Olsson och ett gäng unga feminister ut antologin Fittstim. De var unga, coola och firades som rockstjärnor. Nu har tiden gått, Belinda har barn och ett välavlönat jobb. Är det bara hon som har blivit gammal, eller har feminismen tappat fotfästet?

Läs mer

Medverkande

Här hittar du namnen på de som medverkar i programmet Fittstim – min kamp.