Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

Svar på medicinska frågor

SVT1 Måndagar 18.15

Sändningar

Nästa program

Avsnitt 12

Kommer att publiceras i SVT Play

Del 12 av 15. Hur länge kan klimakteriet pågå och vad finns det för hjälp att få? Och varför upplever många att övergångsåldern är skamlig. Kvällens direktsända Fråga doktorn handlar om klimakteriet och i studion finns experter för att svara på tittarnas egna frågor. Husdoktor är Gunilla Hasselgren och programledare heter Suzanne Axell.

Även i SVT1 25/11 och SVT1 29/11

 Sänds i HD , 5.1-ljud. Textat sid. 199

Se tidigare program (4 avsnitt)

Om Fråga doktorn

Husläkaren Gunilla Hasselgren ger svar på tittarnas medicinska frågor. Programledare är Suzanne Axell.

Sändningar

Suzanne Axell och Gunilla Hasselgren i Fråga doktorn
Foto: Matilda Sandberg/SVT

Direktsänd Fråga doktorn om klimakteriet

Hur länge kan klimakteriet pågå och vad finns det för hjälp att få? Och varför upplever många att övergångsåldern är skamlig.

Läs mer
Emmalill Frank i Fråga doktorn.
Foto: SVT

Hon kommer förlora kraften i bägge sina händer

Bindvävssjukdomen EDS bryter ner funktionen i hennes händer. Dessutom har hon dyslexi. Ändå bestämde sig Emmalill Frank för att bli författare och barnboksillustratör.

Läs mer
Kim Anderzon
Foto: SVT

Kim Anderzon om sin svåra kamp mot cancern

Skådespelerskan Kim Anderzon fick för snart tre år sedan diagnosen cancer. I ett samtal med Suzanne Axell berättar hon om den tuffa sjukdomen och hur hon hämtar styrka i mötet med publiken på Boulevardteatern.

Läs mer
Ullakarin Nyberg chattar mer.
Ullakarin Nyberg chattar mer.

Mer chatt om självmord

Många deltog i chatten efter Fråga doktorns program om psykisk ohälsa och självmord. Trycket var så hårt att vi inte hade möjlighet att svar på alla frågor. På onsdag den 5 november finns en möjlighet att chatta med bland andra överläkare Ullakarin Nyberg.

Läs mer
Chatta om självmord med Fråga doktorn. Christine Olsson/TT
Chatta om självmord med Fråga doktorn. Foto: Christine Olsson/TT

Tittarna chattade om självmord

Efter programmet den 3 november chattade Fråga doktorns gäster om självmord och självskadebeteende. Läs hela chatten här.

Läs mer
Christina Winner
Christina Winner menar att det hjälper att skratta åt problem. Foto: SVT

Hon är Sveriges äldsta kvinnliga ståuppare

Hon är den tidigare informationschefen som vid 70 års ålder kom på att hon gärna ville bli stå-upp-komiker. Sagt och gjort. Idag är Christina Winner 74 år och besöker Fråga doktorn för att berätta hur hon gjort för att våga bryta upp och ta nya utmanande vägar i livet.

Läs mer
Janique Svedberg
Janique Svedberg om sitt dramatiska liv. Foto: SVT

”Jag hade sexuell anorexia”

Janique Svedberg har turnerat med Kid Creole och hängt med rockstjärnan Prince. Men hon har också skurit sig själv och missbrukat enorma mängder tabletter.

Läs mer
makarna Birgitta von Otter och Kjell-Olof Feldt i Fråga doktorn
Vad är viktigt i livet och hur har dom gjort för att hålla kärleken vid liv i över 40 år? Om det berättar makarna Birgitta von Otter och Kjell-Olof Feldt. Foto: Jari Tarvainen/SVT

”Ibland jobbigt men aldrig tråkigt”

I Fråga doktorns serie ”Livslång kärlek” del 2 handlar det om en passion som inte gick att stoppa. För 44 år sen möttes tidigare finansministern Kjell-Olof Feldt och journalisten och författaren Birgitta von Otter.

Läs mer