Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

Svar på medicinska frågor

SVT1 Måndagar 18.15

Sändningar

Nästa program

Avsnitt 9

Kommer att publiceras i SVT Play

Del 9 av 15. Vad gör man om man misstänker att någon i ens närhet mår så dåligt att det finns en självmordsrisk? Och varför begås 70 procent av självmorden i Sverige av män?​Kvällens direktsända program handlar om psykisk ohälsa och självmord och gästas av Ullakarin Nyberg, psykiatriker vid S:t Görans sjukhus och Umeåbon Patrik From som har egna erfarenheter av psykisk ohälsa och självmordsförsök. Husdoktor är Gunilla Hasselgren och programledare heter Suzanne Axell.

Även i SVT1 4/11 och SVT1 7/11

 Sänds i HD , 5.1-ljud. Textat sid. 199

Se tidigare program (5 avsnitt)

Om Fråga doktorn

Husläkaren Gunilla Hasselgren ger svar på tittarnas medicinska frågor. Programledare är Suzanne Axell.

Sändningar

Christina Winner
Christina Winner menar att det hjälper att skratta åt problem. Foto: SVT

Hon är Sveriges äldsta kvinnliga ståuppare

Hon är den tidigare informationschefen som vid 70 års ålder kom på att hon gärna ville bli stå-upp-komiker. Sagt och gjort. Idag är Christina Winner 74 år och besöker Fråga doktorn för att berätta hur hon gjort för att våga bryta upp och ta nya utmanande vägar i livet.

Läs mer
Janique Svedberg
Janique Svedberg om sitt dramatiska liv. Foto: SVT

”Jag hade sexuell anorexia”

Janique Svedberg har turnerat med Kid Creole och hängt med rockstjärnan Prince. Men hon har också skurit sig själv och missbrukat enorma mängder tabletter.

Läs mer
makarna Birgitta von Otter och Kjell-Olof Feldt i Fråga doktorn
Vad är viktigt i livet och hur har dom gjort för att hålla kärleken vid liv i över 40 år? Om det berättar makarna Birgitta von Otter och Kjell-Olof Feldt. Foto: Jari Tarvainen/SVT

”Ibland jobbigt men aldrig tråkigt”

I Fråga doktorns serie ”Livslång kärlek” del 2 handlar det om en passion som inte gick att stoppa. För 44 år sen möttes tidigare finansministern Kjell-Olof Feldt och journalisten och författaren Birgitta von Otter.

Läs mer

Träna bort det onda

Artros är vår vanligaste ledsjukdom. Knäleden drabbas ofta och problemet sitter i ledbrosken som blivit sprött och hårt. Då gäller det att träna låren! Fråga Doktorns Gunilla Hasselgren och Go'kvälls träningsexpert Sofia Åhman berättar hur.

Läs mer
Marit Paulsen och Sture Andersson med Suzanne Axell och Gunilla Hasselgren.
Marit Paulsen och Sture Andersson är först ut i Fråga doktorns serie om livslång kärlek. Foto: SVT

Vad gör man för att klara ett helt liv tillsammans?

Först ut i Fråga doktorns serie om att leva länge tillsammans är EU-parlamentarikern Marit Paulsen och hennes man Sture Andersson, som träffades för över 40 år sedan.

Läs mer
Suzanne Axell
Foto: Matilda Sandberg/SVT

Direktsänd Fråga doktorn om läkemedel

Varför får man ett annan läkemedel än det som står på receptet? Och har min läkare verkligen koll på att alla mina mediciner fungerar ihop?

Läs mer
En helikopter vattenbombar branden i Västmanland
Helikopter vattenbombar utanför Gammelby där boende tvingas att lämna sina hem efter att räddningsledningen beslutat att hela byn skall evakueras. Foto: TT

Vad händer med en människa i kris?

Fråga doktorn startar höstsäsongen med sommarens stora brand i Västmanland. Vad händer när krisen drabbar? Vad händer i kroppen och i själen?

Läs mer