Pizza på grillen

Artikeltexten fortsätter längre ner Hoppa till artikeltexten
  • Antal portioner: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 paket kyld pizzabotten med tomatsås (pizzakit, 600 g)

Valfri fyllning t ex::

bacon, salami eller skinka, cocktailtomat, mozarella:

ädelost, skinka, ananas, marinerade kronärtskockor:

grillad paprika, lök, oliver, ost , örtsås (sist):

chèvre, rosmarin, pinjenötter toppa med honung & rucola (läggs på sist):

Du behöver: grill med lock, pizzasten med plåt:

Så lagar du

Tänd briketter och putta ut dem runt kanterna på grillen, det ska vara ett lager. När grillen är varm lägger du pizzastenen på gallret och låter den bli riktigt varm, det tar ca 10 minuter. Ta fram degen, dela i två bitar och kavla ut något. Lägg degen direkt på plåten och toppa med önskad fyllning. Lägg plåten på bakstenen. Grädda pizzorna under lock ca 10 minuter eller tills osten smält.

Sorterat under:
  • festligt,
  • huvudrätt
Program:
Go'kväll