Potatisterrin

Artikeltexten fortsätter längre ner Hoppa till artikeltexten
  • Antal portioner: 6 portioner

Ingredienser

  • 1,2 kg potatis
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 200 g chèvre
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 st ägg
  • 1 dl persilja
  • 1 dl basilika

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200º.

2. Skiva potatisen tunt.

3. Koka upp creme fraiche med getost, vitlök, salt och peppar. Blanda ner potatisen. Rör om och blanda ner äggen och örterna. Ta från värmen.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång 2-liters form. Häll i potatisen.

5. Grädda på nedersta falsen ca 45 min tills den börjar få fin färg och poatisen känns mjuk. Prova med sticka. Ta ut och låt den stå en stund i formen innan den stjälps upp. Skär och servera den i fyrkanter om den ska serveras varm. Kall kan den också skivas. Det går bra att laga den i förväg, kyla och skära upp den kall och sedan värma den inför serveringen.

Sorterat under:
  • festligt,
  • buffé,
  • sås och tillbehör
Program:
Go'kväll
Inger Ljung, Pekka Heino, Ebba Von Sydow och Beppe Starbrink, programledare för Go'kväll.