Ugnsbakad falukorv med potatismos

Artikeltexten fortsätter längre ner Hoppa till artikeltexten
  • Antal portioner: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 kg potatis, skalad, i bitar
  • 500 g frysta grönsaker, i små bitar, tex wokgrönsaker eller majs
  • 1 st ring falukorv
  • 2-3 msk senap
  • 2 st röda lökar, skivade
  • ½ st purjolök, skivad
  • 2 st äpplen, klyftade
  • 100 g ost, skivad+50 g riven
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl färdig tacosalsa
  • ½ dl bostongurka
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • salt, vitpeppar

Så lagar du

Sätt ugnen på 225 C. Koka potatisen mjuk i saltat vatten,  det tar ca 10-15 minuter. Häll de frysta grönsakerna i en ugnsform, salta och peppra. Skär korvringen i skivor, men inte helt igenom och lägg den ovanpå grönsakerna. Bred senap över korven, ner i snitten. Fyll snitten med rödlök, purjolök, äpple och ost. Det som blir över lägger du runt om. Blanda crème fraiche, tacosalsa och bostongurka, häll blandningen över hela anrättningen, strö på riven ost. Grädda tills korven är gyllene och grönsakerna varma, ca 20 minuter mitt i ugnen. Häll av vattnet från potatisen, mosa med potatisstöt, blanda ner mjölk. Smaka av med smör, salt och peppar.

Tips: passa på att använda snuttar från burkar som står i kylen tex. Jalapenos till korvfyllning.

Sorterat under:
  • snabbt/enkelt,
  • huvudrätt
Program:
Go'kväll