Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

En matresa genom sex olika tidsepoker

Om Historieätarna

Erik Haag och Lotta Lundgren är tillbaka med en ny programserie som handlar om vår mat. Den här gången äter de sig igenom sex olika tidsepoker och de kommer att smaka på det bästa och det sämsta ur vår svenska mathistoria.

Sändningar

Historieätarna firar jul

Under sju dagar äter programledarparet Lotta Lundgren och Erik Haag sig igenom Sveriges historia genom julen med start år 1000.

Läs mer

Erik Haag dansar Flashdance

Historieätarna släpper ännu en musikvideo inför den andra säsongen nästa år. Videon kan beskrivas som en pastisch på What a feeling från filmen Flashdance (1983). Men istället för skådisen Jennifer Beals är det Erik Haag som drar på sig benvärmarna och dansar till den klassiska 80-talslåten.

Läs mer

Lotta och Erik i ny musikvideo med E-type

I nya säsongen av Historieätarna gästar den vikingaintresserade artisten E-type programmet för att dricka mjöd och prata om livet på vikingatiden med Lotta och Erik. När de träffades passade de även på att spela in en musikvideo.

Läs mer
Erik och Lotta lever en vecka i beredskapstiden. SVT/ThelmaLouise
Erik och Lotta lever en vecka i beredskapstiden. Foto: SVT/ThelmaLouise

Testa dina kunskaper

Har du koll på de olika tidsepokerna?

Till quizzen