Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

Kärlekskoden

Om Kärlekskoden

Vilka sociala faktorer har betydelse vid attraktion och parbildning? Vad betyder egentligen politik, utbildning, ekonomi och intressen för kärleksrelationen? I Kärlekskoden får vi följa två singlar som undersöker om vetenskap och ny forskning kan hjälpa dem att hitta den rätta partnern.

Sändningar

Staffan i Kärlekskoden.
Deltagarna ska titta varandra djupt in i ögonen under absolut tystnad i två minuter. Forskning har visat att personer efter att ha gjort testet kände större tillgivenhet och hade fattat mer tycke för varandra än innan.
Nils och Greta sitter vid ett bord.
Testet ”Ansikte mot ansikte” går ut på att försöka skynda på processen och kanske till och med accelerera attraktionen mellan två människor. Det görs genom att deltagarna får visa sårbarhet inför varandra genom att svara på ett antal frågor som kräver självutlämnande svar.
Greta får massage av Pär i Kärlekskoden.
Kandidaterna masserar Greta som ska bedöma vem som gör det bäst.
Jesscia masserar Staffan i Kärlekskoden.
Nu har det blivit dags för Staffan och Greta att komma sina kandidater nära rent fysiskt. Kärlekskoden ska bli betydligt intimare.

Se testerna i fjärde programmet

Attraktion ska få möjlighet att övergå i relation.

Greta luktar på en tröja.
Foto: SVT

”Usch, det luktar bondgård”

Innan Greta och Staffan ens får se sina friare för första gången ska de genomföra ett antal blindtester. Deras första urval kommer baseras enbart på doft, röst och rörelsemönster.

Läs mer