77 miljoner Sony-konton hackade

Uppdaterad
Publicerad

Sony Playstations nätverk är hackat. Någon har kommit över användarinformation till 77 miljoner konton över hela världen.

Enligt Sony finns det inget som tyder på att kreditkortsinformation kopierats, även om man inte kan utesluta det.

Däremot har tjuven kommit åt namn, adresser, födelsedatum, lösenord och inloggningsnamn för alla användare.

Intrånget ägde rum någon gång mellan den 17 och 19 april och tills vidare är nätverket avstängt, meddelar Sony själva i ett blogginlägg på hemsidan.

Har kritiserats

Sony har kritiserats för att det dröjde en dryg vecka efter attacken innan företaget berättade om vad som hänt för sina kunder. Enligt en talesman för Sony tog det flera dagar av intensiv utredning innan man förstod att hackaren kommit åt användarnas information.

-De har undersökt hackerattacken i en vecka och det är okej. Men de kunde ha varnat om att det hade skett en attack tidigare, så att man kan själv kunde förbättra sin säkerhet, sade Makoto Dozo, som själv spelar varje dag, till Reuters.

Freja Salö

freja.salo@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.