Abba fortsätter att skapa rubriker världen över. Foto: Stella Pictures

Abba-återföreningen blev en världsnyhet

Uppdaterad
Publicerad

Agneta, Björn, Benny, och Anni-Frid fortsätter att väcka uppmärksamhet, över 30 år efter att Abba upplöstes. Abba-medlemmarnas återförening på scenen i Stockholm i går har skapade rubriker världen över.

Besökare på middagsunderhållningen ”Mamma Mia the party” i Stockholm fick bevittna hur Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agneta Fältskog och Anni-Frid Lyngstad återigen stegade fram på röda mattan tillsammans. Senast de fyra sågs tillsammans var 2008.

Och onsdagens bejublade återförening väckte förstås uppmärksamhet världen över.

Uppmärksamhet i Kina

”Mamma mia! De fyra medlemmarna av det svenska popfenomenet Abba återförenades i Stockholm på onsdagen – men tyvärr, för fansens del, bara för premiären av en ny restaurang”, skriver brittiska The Guardian.

Kinesiska Sina skriver ”Abbas låga återvänder efter sju år – Superpopgruppen Abba från Sverige kommer att sjunga vid invigningen av en svensk restaurang”.

Även Mexiko

”De fyra tidigare medlemmarna av den ikoniska svenska popgruppen Abba gjorde ett sällsynt gemensamt framträdande vid öppnandet av en restaurang i Stockholm” skriver mexikanska El Universal.

”Medlemmar av den legendariska svenska gruppen Abba samlades – för första gången på åtta år”, skriver ryska TASS.

”Legendariska popbandet från Sverige: Abba återförenas – för en kväll”, utropar tyska Spiegel.

Australien jublar

I Australien var Abba oerhört populära, och även där rapporteras det förstås om den korta återföreningen:

”ABBA har återförenats! Däremot är det tyvärr inte för att de accepterat erbjudandet på en miljard dollar för att börja turnera igen, utan för att inviga en ny restaurang”, skriver News Corp Australia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.