Gudrun Schyman (FI) reagerade på att domännamnet som bar hennes namn omdirigigerades till Avpixlat. En sajt som gjort sig känd för sina rasistiska åsikter. Foto: TT

Adressen gudrunschyman.se leder inte längre till Avpixlat

Uppdaterad
Publicerad

I beslutet som ger Gudrun Schyman rätt till domännamnet står det att den tidigare omdirigeringen gjordes för att skada Schymans verksamhet.

Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt initiativ (FI) och före detta Vänsterledare, äger nu rätten till domännamnet www.gudrunschyman.se efter ett beslut av Stiftelsen för infrastruktur (SE) som har ansvaret för svenska nätdomäner.

Hamnade hos Avpixlat

Tidigare hamnade den som knappade in adressen i stället på sajten Avpixlat och Schyman reagerade, rapporterar SVT Sydnytt, eftersom hon tar ”starkt avstånd” ifrån de ofta rasistiska åsikter som förs fram där.

– Jag har tidigare blivit kontaktad av någon som ville sälja domännamnet till mig. Men det tackade jag nej till, säger hon till Sydnytt.

I sitt beslut skriver SE att omdirigeringen till avpixlat gjordes i ond tro och för att skada Gudrun Schymans verksamhet och anseende. Gudrun Schyman har en egen internetsida med adress www.schyman.se.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.