Agnetha Fältskog. Foto: Scanpix

Agnetha Fältskog till Pride

Uppdaterad
Publicerad

Abba-stjärnan gör sitt första framträdande i Sverige på många år. Den här gången på Pride-festivalen i Stockholm.

Den forna ABBA-medlemmen Agnetha Fältskog har hållit sig borta från rampljuset de senaste åren med undantag för en spelning i London. Det i samband med nya skivan ”A”. Nu är det alltså klart att hon kommer att göra ett sällsynt framträdande även i hemlandet, den första augusti på Stockholm Pride.

– Vi är otroligt hedrade att musikikonen Agnetha Fältskog kommer för att ta emot publikens kärlek. Det blir ett världsunikt tillfälle för Pridepubliken att få hylla henne för hennes långa karriär och inte minst för hennes senaste album, det säger Jörgen Eriksson som är festivalschef på Stockholm Pride.

Men Agnetha Fältskog är inte där för att uppträda. Hon har bjudits in för att ta emot en guldskiva för sitt nya album tillsammans med Grammynominerade låtskrivaren Jörgen Elofsson och kompositören Peter Nordahl.

Albumet ”A” är Agnetha Fältskogs första skiva med eget material på 25 år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.