Foto: Skärmdump

Angelina Jolies bröllopsklänning broderad av hennes barn

Uppdaterad
Publicerad

I lördags blev de herr och fru Pitt. Och bruden kom till altaret i en klassiskt vit bröllopsklänning – men med en twist. Slöjan hade nämligen fullt med färgglada broderier på, skapade av parets sex barn.

Skådespelarparet Brad Pitt och Angelina Jolie gifte sig i största hemlighet i lördags i Chateau Miraval, Provence. Endast ett 20-tal vänner och familjemedlemmar närvarade under vigseln och fick se den speciella brudklänningen – tillverkad av Versace med en väldigt speciell brodyr.

Skräddaren bakom Jolies klänning, Luigi Massi, hade broderat in flera stycken små teckningar som parets barn ritat på klänningen och slöjan.

– Luigi är som familj för mig och jag kan inte föreställa mig att någon annan skulle gjort den här klänningen. Han känner och bryr sig om barnen och det var väldigt roligt att göra, säger Jolie till People Magazine.

Alla barnen var med

Under bröllopet närvarade såklart de sex konstnärerna, och alla hade en egen roll under vigseln. De äldsta sönerna Maddox,13, och Pax, 10, fick leda sin mamma fram till altaret. Zahara, 9, och Vivienne, 6, var blomsterflickor och kastade blomsterblad från den egna trädgården. Shiloh, 8, och Knox, 6, bar ringarna.

– Det var viktigt för oss att dagen var avslappnad och fylld med skratt. Det var en väldigt speciell dag att dela med barnen och en väldigt lycklig stund för vår familj, säger brudparet till People.

Paret blev tillsammans 2005, när de var med i filmen Mr & Mrs Smith ihop. De har varit förlovade i två år och har tidigare sagt att de inte vill gifta sig förrän USA fått en könsneutral lagstiftning. I dag är samkönade äktenskap tillåtet i 19 av 50 delstater.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.